måndag 19 november 2012

Världens Fjärde Största Militärmakt Försvarar Sig Mot Belägrat Fängelse

”We need to flatten entire neighborhoods in Gaza. Flatten all of Gaza. The Americans didn’t stop with Hiroshima – the Japanese weren’t surrendering fast enough, so they hit Nagasaki, too.

There should be no electricity in Gaza, no gasoline or moving vehicles, nothing. Then they’d really call for a ceasefire.”
Ur ledare/krönika i Jerusalem Post.

 

Israel hävdar med stöd av västvärldens ledare och liberaler att de har en rätt till självförsvar mot ett folk vars land de själva ockuperar och belägrar och dagligen året runt, år efter år, utövar olika former av våld mot. Fram till detta krigs inledning hade innevarande år inte en enda israel dödats av palestinier. Däremot hade drygt 70 palestinier dödats av israeliskt våld. Bland dessa fanns civila i form av lekande, fotbollsspelande barn, och palestinier som försökte utöva sitt levebröd som exempelvis fiskare. Flera dog därför att de befann sig på palestinskt område i Gaza, men på ett palestinskt område som Israel bestämt ingen palestinier får befinna sig på.

Dessutom kräver Israel, USA och västvärldens liberaler att palestinierna ska erkänna Israels rätt att existera. Att man med andra ord erkänner Israels rätt att ockupera och stjäla deras land. Det är höjden av empatibrist. Dagens Nyheters ledarsida (16/11) menar även att delar av Västbanken nu skall tillfalla Israel av rent praktiska skäl eftersom Israel redan har stulit marken och skapat stora bosättningar där (palestinierna ska dock kompenseras för detta, men vad detta skulle vara, vill man naturligtvis inte närmare beskriva - det är i vart fall inte ett krav på att Israel erkänner någon skuld eller en palestinsk stat, utan antagligen jordplättar Israel för närvarande av olika skäl inte har bebyggt ) . Det innebär att palestinierna ska med andra ord även erkänna att det som även i internationell lag anses vara olagligt har Israel en rätt att göra. Dagens Nyheters ledarsida skriver att inget land kan acceptera att det skjuts raketer mot dem. Det är dock inte så många länder idag som ockuperar andras länder. Men en annan fråga är, varför ska palestinierna acceptera att det skjuts raketer mot dem? Varför ska de exempelvis acceptera, att som på västbanken till exempel, en del av marken exproprieras av en fientlig makt för att användas som militärt träningsläger? Men om Israel, världens fjärde största militärmakt, får skydda sig självt. Vem ska skydda de ockuperade och belägrade, statslösa palestinierna? Men om Israel, världens fjärde största militärmakt, får skydda sig självt. Vem ska skydda de ockuperade och belägrade, statslösa palestinierna?

Fotnot: 50 % av invånarna i Gaza är barn. Den 8:e november dödades en trettonårig pojke som spelade fotboll av Israel.

DN

Inga kommentarer: