fredag 4 juni 2010

Dagens Nyheter Får Ännu ett Skäl Att Solidarisera Sig Med Israel


DN:s liberaler som håller till på ledarsidan får nu ännu ett argument att förakta palestinierna nu när Byggnads stöder Ship To Gaza, med både pengar och officiellt stöd.
Tänk er Hanne Kjöller, Lisa Bjurwald, Peter Wolodarski och Niklas Ekdals miner när de får veta detta. För även om man hyser akut empatibrist när det kommer till palestinier och såna som misshandlas och till och med mördas för sin solidaritet med ett ockuperat, belägrat och etniskt rensat folk, så hatar man i varje fall facket och framförallt Byggnads.
Israel! Era vänner på DN är nu ännu mer på er sida. De har hittat ännu ett skäl. Ska vi gissa att de säger något fyndigt typ: "Go home!"
Annars har det varit plågsamt intressant att följa den israeliska propagandan. Inte ens USA skulle våga ösa ut så här mycket lögner och hat för att försvara mord.
Mitt i allt detta är frågan: kommer blockaden att fortsätta? En blockad som har kostat palestinierna erhört mycket i fråga om framtiden. Tanken var enligt Israel själva att sätta palestinierna på en diet men inte låta de dö av hunger. Vilken fin tanke, va? Detta liberala mönsterland har totalförstört palestiniernas ekonomi. Man har hållit tillbaka medicinier, byggmaterial, skolböcker och kollektivt bestraffat en befolkning där majoriteten är barn. Och Israel säger sig vilja ha fred? Innan man startade sitt viriga krig i slutet av 2008 levde cirka 70 % av familjerna i Gaza på mindre än en dollar om dagen. 10,2 % av människorna var undernärda och nästan 70 % av de unga var arbetslösa. Israel kallar sig moraliskt. Sin armé den mest moraliska. (En myt som borde ha varit död och begraven sedan länge. Läs detta till exempel. Det må vara olikt andra israeliska våldsövergrepp, men det är ändå inget nytt.)
Båten som man själva attackerade på internationellt vatten blev ett blodbad men de israeliska soldaterna agerade i självförsvar. En 19-årig man blev skjuten fem gånger. 4 gånger i huvudet. Han måste ha varit en farlig ung man som måste dö flera gånger.
Det är som om Orwell skrivit manuset "Israel".
Ingenting Israel säger är trovärdigt. Ändå beter sig svenska liberaler ofta som om de vore ekon av den mest korkade israeliska propagandan. Och blir man dödad av israel dör man ofta två gånger. Först dödar de dig, sen dödar de ditt namn, ditt rykte.
Israel är en galen stat som Norman Finkelstein säger. En stat inte värt annat än förakt för allt hat och all rasism, alltså även anti-semitism, och allt mänskligt lidande den skapar.
Jo, förresten, det är en stat värd en bojkott.
Källor: Merip.org,

Inga kommentarer: