lördag 20 oktober 2007

Det Var En Gång En Kommunist Som Hette Bamse


För några år sedan upprördes ett gäng unga moderater över att Carl Bildt hade Bamse på sin slips. Bamse var ju kommunist! Fy bubblan! Alla som har läst Bamse har också förstått hur ond han egentligen är, med fraser som: "Ingen blir snäll av stryk; Den som är mycket stark måste också vara mycket snäll; Man ska vara snäll mot dem som är stygga, för de behöver det mest, och då blir de kanske snällare." Men tiderna förändras.

Nu läser jag i DN att Bamse fällts för oetisk barnreklam. (Artikel finns Ej på nätet.) Det handlar om det här med snabbhetspremier. (Och barnen växer ju upp så snabbt. ) Föräldrar vill inte att barnen ska bli konsumenter redan vid fyra års ålder.
Affärsområdeschefen på Egmont Kärnan, där Bamse ingår, menar dock att kuverten med de roliga figurerna på är riktade till föräldrarna men gläds över klargöranden vad gäller reglerna.
Nu måste man hitta på nya sätt att sälja sin tidning. Konsumenterna är ju som kackerlackor. Kanske ska man erbjuda premier direkt till föräldrarna istället? Barnen får Bamse och mammsen och pappsen får ett extra nummer av Cosmopolitan och Café?
Hur som helst. Kanske dags för MUF att förlåta Carl Bildt för Bamse-slipsen?

Inga kommentarer: