lördag 13 oktober 2007

You Dont Know Dick, Erixon!

Dick Erixon lackar ur angående fredspriset. Även om jag själv kunde känna viss tveksamhet över att Al Gore och FN:s klimatpanel får priset (eller främst att Al Gore får det), så får Dick Erixons reaktion mig att tona ner min tveksamhet.

Och aldrig har väl ett uttryck som "den som sa re han va re" passat bättre än när Dick menar att det är fåntrattarnas triumf och att det är fåntrattar som ger priset till andra fåntrattar.

Nåväl. Det hela är viktigare än det här. Mer än pris och prestige. Oavsett vad det här priset innebär. Inga liberalkapitalsitiska lösningar kan hjälpa oss nu. Socialism eller barbari eller som det också beskrivs: "socialism eller barbeque".

Ekosocialism är det nya. Ekosocialismens manifest är det nya. Och av vikt är naturligtvis att man är självkritisk mot hur socialismen i mångt och mycket tidigare nonchalerat miljöfrågorna.

Jag vill också tillägga att miljöfrågorna är mer än bara klimatfrågor. På daglig basis drabbas människor, främst naturligtvis, de maktlösa och fattiga av miljöskandaler och miljögifter. Klimathypen har delvis att göra med att även privilegierade vita människor riskerar att drabbas.

Se även Arbetarens klimatblogg.

Inga kommentarer: