fredag 27 juni 2008

Helgardera Ditt Aktiestryktips

Det är något speciellt med oss småsparare. Vi är inte så dumma. Vi håller huvudet kallt. Vi är tydligen luttrade. Men vänta ett tag, låt oss inte beivra oss: kan vi inte få några råd först:

Ska vi småsparare sälja? Valfri Börsanalytiker hämtar sin floskeltombola fylld med olika meningar och drar upp följande vinnande meningar: (dock är denna expert mer specifikt från Nordea)

Antingen säljer du fonder eller aktier för att säkra kapitalet redan nu - men då tar du samtidigt en risk att göra en dålig affär eftersom börsen kan gå upp inom den närmaste tiden igen. Eller så gör du ingenting och räknar med att det inte blir sämre och väljer att sälja den dag du behöver pengarna i stället. Det handlar både om hur mycket is i magen du har och vilka marginaler du har.

Nåväl. Tack för kaffet. Kan jag få en kaka till det? Och spara den? Eller äta upp den kanske? Tror du jag kan få två kakor?

Är det köpläge för dem som har sparade pengar på banken?

- Det är omöjligt att säga. Många bedömare har trott att sommaren skulle bli orolig och så blev det ju. Men om detta är botten eller om fallet fortsätter vill jag inte spekulera i.

Tack för rådet. Vad det nu var. (Låt mig gissa att hon gillar att helgardera när hon tippar stryktips.)

Inga kommentarer: