söndag 8 mars 2009

Dont Mention The Palestinians

Igår i Dagens Nyheter var Lisa ”Dont´mention the palestinians” Bjurwald igång igen. Hon skrev en ledare om anti-semitism och Israel-kritik. Rubriken var anti-semitism och hatet som förenar. Det fanns en bild i pappersupplagan tillhörande artikeln. En man med en palestinsk flagga. För DN är det symbolen för anti-semitism. En palestinsk flagga.

Så hur lågt kan DN sjunka? Jodå. Med Lisa Bjurwald går det att sjunka lågt. Riktigt lågt. Åter mer än insinueras att Lars Ohly är en anti-semit och beviset var hans koppling till en ”bevisat” anti-semitisk blogg. Denna blogg som ej nämns vid namn och bevisen alltså bara insinueras är om jag har förstått debatten rätt: Jinges. En blogg som naturligtvis inte ens är anti-semitisk. Men det handlar inte om det. Det handlar om att skrika högre. Och på så vis slippa diskutera palestinierna.

Dagens Koloniala Nyheter förnekar sig inte. Och alla dessa som förfasar sig över anti-semitism. Vad går det ut på? Hur ska de få stopp på anti-semitismen? Genom att anklaga alla som kritiserar Israel för att vara anti-semiter? Lycka till med er pseudokamp. Ni är mer inkompetenta än börsanalytiker. En otränad cirkusapa skulle sköta den kampen bättre.

Ps! AFA är för övrigt nyttiga idioter för högern. AFA och de autonoma har sett till att i nästa demonstration för Palestina kommer det vara färre som ställer upp. Tack för kaffet och dra åt helvete.

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det har jag redan gjort (slutat prenumerera alltså). Den slanten kan man göra något nyttigt för. Om jag minns rätt tyckte galningen Bjurwald att det var antisemitiskt att kritisera sionismen i stället för att angripa judar i största allmänhet. Fattade jag den förvirrade människan rätt var det alltså antisemitiskt när man anstränger sig för att inte skuldbelägga judar som grupp.

Paolo Pissoffi sa...

Jag har slutat prenumerera och har slutat prenumerera förr på DN. Återkommer som en blind höna till den där tidningen. Tyvärr. Det är väl bristen på alternativ.

Bjurwald är dock bland det värre jag sett på senare år i DN.

Serhat Daran sa...

Man undrar hur en sådan galning kan släppas lös (Bjurwald). Borgarna är luriga, det är "bevisat" skriver Bjurwald och ger sig därför rätt. Inga argument eller logik behövs. Samma sak gäller "mellanösterns enda demokrati". Ett tämligen uttjatat påstående.