söndag 22 mars 2009

Låt Stå: Testimonies on IDF misconduct in Gaza keep rolling in


Och låt stå, och läs följande mening: “The State of Israel is at war with the Palestinian people, people against people, collective against collective.” Urí Avnery skriver mer.

Fler vittnesmål från Israel om övergreppen mot palestinierna kommer in. Bli inte förvånade. Men bli upprörda. Till exempel: "Rules of Engagement: Open fire also upon rescue," was handwritten in Hebrew on a sheet of paper found in one of the Palestinian homes the Israel Defense Forces took over during Operation Cast Lead. Man kan tycka att detta är otillräckligt som bevis. Men nu skedde det ju i verkligheten också. Och barn dör fortfarande av krigets följder. Eller av ockupationens vardag. Läs gärna denna berättelse om hur en 13-årig pojke mördades av Israel, en månad efter det så kallade 23-dagars krigets slut. Detta kan ske eftersom med ockupation följer avhumanisering: Hans namn var förresten, Hammad Silmiya.

Rasism a la Israel kommer att fortgå. Övergreppen kommer att fortgå. Vi kan klippa och klistra inlägg från förut. Behålla rubrikerna. Ockupationen kommer att fortgå. Övergreppen mot palestinierna kommer att fortsätta. Detta är sionismsens fula ansikte och närmast oundvikliga öde. Anledningen till att det sker är att ockupationen skapar rasism. Det finns inget biologiskt inom någon av oss människor som gör oss till övermänniskor och rasister. Vi skapar vår egen rasism. Därmed kan vi också bekämpa den.
För en värld utan rasism (och därmed även anti-semitism) kräver att även sionismen bekämpas. Men det är uppenbart att det inte räcker att informera bort rasismen och ockupationen. Det är våra liberaler ett dagligt bevis för.
Och för var dag som går fortsätter ockupationen. "Vi är för två-statslösningen" säger liberalerna och skålar för ockupationen. Vi vet var ni står. Det finns nedtecknat. Och vi vet vilka ni är.

1 kommentar:

Serhat Daran sa...

De så kallade liberalerna stödjer dirket och indirekt ockupationen av Palestina samtidigt som de babblar om en tvåstatslösning och fred. Vad Israel har siktet inställt på är ganska uppenbart.