onsdag 16 maj 2007

Vad Danmark Behöver

Danmark har ju fått ett rykte om sig. Ett rasistiskt sådant. Man har åtminstone ett parti som gör stereotyper av muslimer, pekar ut muslimerna som, ironiskt nog, ja, intoleranta. Därför behöver det danska folketinget någonting nytt. Kanske: Asmaa Abdol-Hamid

Här kommer en 25 år gammal socialarbetare, palestinska, student, socialist, muslim och feminist. Hon har homosexuella vänner, är emot dödsstraffet och är för aborter. Sådant som, ni vet, låter rätt liberalt. Hon är naturligtvis modig, även om hon säkert inte är modig på ett sådant sätt som godkänns av DN-liberaler. För då ska man ju ta avstånd från islam.

Men, hon är religiös. Hon tar sin religion på allvar. Hon bär sin slöja och hon tar inte män i hand.

Slöjan har ju som bekant skapat kaos bland västländerna i Europa. En form av slöjfobi har drabbat kontinenten. Slöja är lika med förtryck, och det betyder att man inte längre är en individ såsom väst känner Individen. Och väst känner Individen, för det var det liberala väst som uppfann Individen. Och en Individ ska följa en viss mall. Gör den icke det, är den icke längre en Individ.

Det danska Folkpartiet betraktar henne inte riktigt som en nazist. Inte riktigt. Men, väl som ett propagandaverktyg för det totalitära och för, håll för ögonen och öronen på era barn, islamism.

Nåväl. Asmaa vill bli den första muslimska kvinnan i det danska folketinget. Med sitt vänsterparti Enhetslistan. Kommer Danmark att klara av detta?

Läs artikel om henne i The Guardian.

1 kommentar:

Unknown sa...

Syftet med slöjan är att man inom islam anser att kvinnan bär skulden för våldtäkter. Och dessa värderingar vill du väl motverka?