lördag 12 juli 2008

DN och Ytterkantspartier

DN fortsätter sin mörka vandring högerut. Man har påbörjat en smutsig kampanj där man jämför vänsterpartiet med Sverigedemokraterna: de två ”ytterkantspartierna”. DN gör det enkelt för sig. Man utvecklar egentligen inte resonemanget utan man gör som man gjort förut, bara lämnar det hängande i tomma luften. Man säger: vi behöver inte gå in på hur vi menar, vi vill bara säga: ”så är det”. (Dessutom genom att använda ordet och begreppet "ytterkantspartier" gör man vänsterpartiet till något extremistiskt och farligt.) Om man menar det mest rasistiska partiet och det mest anti-rasistiska partiet (i konkurrens med miljöpartiet och naturligtvis vissa socialistiska partier utanför riksdagen.) så har man väl rätt. Om man menar det minst liberala partiet och det mest liberala partiet så har man väl i viss mån rätt. Sverigedemokraterna har dock visat sig vara principiellt, liberalt och ideologiskt lössläppt och flexibelt. Så att man närmar sig riksdagen och kanske därmed de principiellt och liberalt flexibla Allians-partierna är kanske inte så konstigt.

DN öppnar dessutom för att alliansen, hör och häpna, ska kunna samarbeta med Sverigedemokraterna. Alliansens utväg är att regera vidare och låta sverigedemokraterna ge sitt stöd där de vill. I frågor där regeringen stöter på patrull får de i annat fall söka andra parlamentariska lösningar. Alternativet är en bred mittenregering. Den politiska kartan kan snabbt ritas om.

För vad är politik annat än ett maktspel. Principer? Nå! Låt oss förhandla.

Ps! Dessutom är inte Sverigedemokraterna i riksdagen än. DN verkar ta för givet att det kommer att ske. Man anstränger sig inte för att försöka förhindra detta, utan har nu börjat någon form av analys av hur detta bäst ska hanteras.

3 kommentarer:

Omar Kalb sa...

Vänsterpartiet är har vissa rasistiska drag mot sverigedemokrater och tycker om att fob stämpla folk.

Flera syndikalister och AFA anhängare håller med VP. Det partiet som innehåller flest våldsverkare och samhällsförstörare är ganska troligen VP.
Självklart att det är ett ytterkants parti.
Det intressanta är att VP är antagligen mindre eller kommer att bli som SD. Det är möjligt att SD får lika många röster som MP

Sd-väljare sa...

På vilket sätt är kulturnationalistiska och icke-rasistiska sd "rasistiskt"?

Pastey sa...

DN blir otäckare och otäckare, och någon socialliberal ådra existerar lika lite i DN som i FP. Är det någon som tror att t ex Björklund skulle vägra sitta i samma studio som SD:s Åkesson i en protest? Snarare är hela Alliansen på väg att omfamna SD om de behöver det efter valet 2010.