onsdag 20 augusti 2008

Kalvinistiskt Spinningpass Med Ella Bohlin: Sent Ska Syndaren Vakna

Den bibelkramande före detta spinninginstruktören Ella Bohlin har tröttna på tjocka mammor. Hon unnar dem nada. ”Lite brie till digestivekexet då? Tyvärr.”

Troende har förvisso alltid varit lite av glädjedödare. Onani, sex och brieost är sånt där som man ska akta sig för. Sånt som gör Gud ledsen i ögat. Det är snarare så att: "Du ska slita för ditt bröd i ditt anletes svett." Det står ingenting i bibeln om att unna sig något på digestivekex. Ska du få ditt kex ska det vara efter att du tränat. Ella vet så väl till skillnad från de lata, fettona till mammor i dagens Sverige att: ”Anden är villig, men köttet är svagt."

Mammorna är syndare helt enkelt. Och sent ska syndaren banta. Kämpa. Slita ont. Träna ska inte vara roligt. Träna kalvinistiskt som eller med Ella. Lid för i helvete. Disciplin, tjockisar! Beklaga er inte. Ni har väl läst er bibel? Frukta din herre. Han vill inte bli nedtyngd av era extrakilon.

Och, som replik till Ida Gabrielsson som påstår att Ella… skriver som om det vore något slags fritt val att älska sin kropp, och om man inte gillar dallret är det bara att bygga om den, på samma sätt som ungarna monterar ihop sitt lego.
, kan Ella svara, eftersom hon är kreationist så är det ju helt enkelt så att om Gud velat att våra kroppar skulle varit av lego hade han ju gjort så.

Så gör genast ett löppass tills du gråter ut extrakilona. Kom ihåg: Har du roligt gör du fel. Drick sjukt mycket vatten, även om det skulle leda till inkontinens.

Gud har gjort våra kroppar till vad de är. Deal with it. Annars har man ju sett på TV-shop den där magapparaten som ”förvandlar bilringarna till tvättbräda” genom att man bara coolt lutar sig tillbaka med sin joint* i soffan och faktiskt softar bort kilona. Och TV-shop är ju som vi vet rent vetenskaplig information.

(Inom parantes sagt: så bör Ella Bohlin hålla sig borta från diverse verkliga vetenskapliga magasin. Det visar sig nämligen att evolutionen inte har anpassat våra kroppar tillräckligt väl till det moderna livet. Vi har fortfarande kroppar anpassade för det gamla jägarlivet. Men vi verkar i varje fall leva längre. Och slipper, för det mesta, bli uppätna. Borträknat diverse maskar och sånt där.)

*Amfetamin är i och för sig bättre än gräs om man nu vill banta.**
**Detta är inte på något vis meningen som knarkpropaganda.

Uppsnappat via Hanna Löfqvist.

1 kommentar:

Josef Boberg sa...

Hmmm... Apropå Dina uttryckta meningar ovan: "Troende har förvisso alltid varit lite av glädjedödare. Onani, sex och brieost är sånt där som man ska akta sig för. Sånt som gör Gud ledsen i ögat. Det är snarare så att: "Du ska slita för ditt bröd i ditt anletes svett."

Så sant som det är skrivet, faktiskt... - för detta är ju helt på tvärs med ”Materians VarAndePrinciper = Intelligens”, tyvärr tyvärr...

Om wåra ”kära” MaktPyramid-MaktElitNissars påhittade religionshelveten har jag också ordbajsat en del om under rubriken ”Häxprocesser Då och Nu”.

Måhända tänkvärt, kanske...