fredag 25 januari 2008

När Rubriken Säger Något, Och Artikeln Något Annat

På sätt och vis är det komiskt.

I torsdagens Expressen gick Johan Ehrenberg ut i en helsidesartikel och med fet rubrik hävdade ”ÄNTLIGEN EN VETTIG FINANSMINISTER”. Men det var ju i huvudsak långt ifrån sant. Rubriken var naturligtvis inte heller Johans egen.

När Johan ville ha en rättelse, så svarar PM Nilsson: ”Att du inte delar Borgs åsikter i många andra frågor är så välkänt att ingen behöver sväva i ovisshet även efter att ha läst Expressens rubrik”. Som om det bara var något helt oskyldigt.

Vad Ehrenberg ville säga som var positivt var alltså egentligen bara att han tyckte att Anders Borg diskuterade inflationen en aning mer nyanserat än tidigare.

Tillägg: Apropå rubriker och Expressen. Först kommer rubriken i den här högintressanta artikeln om onani på arbetet som säger något, sen kommer en text som betvivlar sanningshalten i rubriken.

Sen kan man ju undra en del angående arbetsonanister. Det här är säkert en artikel som är upphetsande för Svenskt Näringsliv, för arbetsnarkomaner är ju okej, men när det gäller onanister, vill man nog ha trygghetsonanister och inga arbetsonanister. (Och de kristdemokratiska vill nog inte ha några onanister alls. Gud blir kanske ledsen i ögat eller nåt.)

Inga kommentarer: