söndag 20 januari 2008

Men Barnen I Gaza Då?

Nathan Shachar skriver: På lördagen började bussar föra bort barn från staden Sderot till centrala Israel.

Detta på grund av raketerna som skickats iväg mot Sderot. Men började allting med raketattackerna mot Sderot?

Och Nathan, vart ska barnen i Gaza ta vägen? Vem för barnen i Gaza till trygghet?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Du menar att man inte får skriva om att israeler lider om man inte samtidigt skriver att palestinier lider i samma artikel? Gäller det omvända, för jag har sett massor med texter som har handlat om palestinskt lidande, utan att man nämner israeler lidande beskjutningarna från Gaza

Unknown sa...

Det är ju uppenbart att Nathan skriver utifrån sitt eget snäva tribala intresse.

Judiska folkmord ockupationer och våldtäkt på icke-judar är inga folkmord eftersom vi förväntas acceptera att det "judiska lidandet" är hegemoniskt och skyhögt över alla andra folkslags diton.

Att 60 miljoner människor varav 30 miljoner ryssar (som befriade sitt hemland, oss från fascismen och Slaver Romer och Judar från tyska tyfusläger) mördades under andra världskriget tycks sakna betydelse i västerländsk historierevisionism.

De enda männikovärda offren verkar vara de vars uppgifter om antal och förfaringssätt omgärdas av slutna arkiv forskningsförbud och inkvisitionslagar.

Härifrån stammar också det strupgrepp på definitionen av mänskligt lidande som den judiska apartheidstaten endast för judar utövar på skuldtyngda västmakter.

Att en sionistisk ockupant får en fönsterruta sönderslagen någon gång om året av dessa modifierade nyårsraketer från koncentrationslägret Gaza är tydligen värre än de amerikanska terrorbomber och klustervapen "israel" mördar tusentals Palestinier med liksom prickskjutningar från vakttornen runt omkring och massakrer på kvinnor och barn.

Hur många icke-judiska liv går det på ett judiskt någon? 30? 300? 3000?