måndag 22 september 2008

This Just In

Stockholmsbörsen faller igen. Attans.
Efter en stigande inledning backar Stockholmsbörsen. Cirka 45 minuter in i handeln hade börsen backat med 0,4 procent... Vänta 45 minuter?

Annars kunde man läsa i pappers-DN under rubriken "Börsanalytiker ser slutet på finansoron" verkligt vägledande kommentarer som:
"Jag skulle inte utesluta att detta är vändningen på den amerikanska marknaden. Om man får bort oron finns det förutsättningar för en uppgång på börsen."
"Låt oss hoppas att börsen har nått botten. Men det behöver inte betyda att den står så mycket högre om ett år."
Som vanligt anser dessutom människor vars levebröd är att analysera börsen och lever på att människor och företag satsar i aktier, att småsparare ska sitta still i båten och investera på börsen igen. Om inte nu, så väldigt, väldigt snart. Oväntat. Überoväntat.

1 kommentar:

Björn Nilsson sa...

Det var minus 0,6 på börsen när jag tittade nyss. Inte så konstigt. USA:s program för att "lösa krisen" ser ganska skumt ut. "Cash for trash" skriver ekonomen Paul Krugman. Själv tycker jag att det påminner mycket om det gamla knepet att ge en ledbruten häst lite arsenik. Det piggar ju upp den stackaren ett tag innan den slutgiltigt säckar ihop. I princip verkar det handla om att staten tar över en massa värdelösa tillgångar och vräker in pengar i fallfärdiga banker - och hur mycket av de verkligt grundläggande problemen löser man på det sättet? Det är ett litet plåster på ett otäckt varigt sår, inte så mycket mer, Och det vet nog börsskojarna.

Dow Jones minus 1,1 förresten, så humöret verkar inte vara så bra där heller!