torsdag 11 september 2008

"Bara Rödvinskommunister Går På Teater" von Holstein, leg. pajas.

Ständigt denna Johan Staël von Holstein, leg. Pajas. Han utträder nu ur kommunistrådet, förlåt, mittåt, kulturrådet. Han gör det med von Holsteins patenterade intellektuella glans och värdighet: ”Bara rödvinskommunister går på teater.”

Och visst. Hans problem med teatern kan väl delvis ha att göra med att på scen måste skådespelarna agera tillsammans och för att kunna göra detta måste man repetera tillsammans. Allt i sann kollektivistisk kommunistisk anda. Och sedan med en publik som tittar på i grupp, allt som oftast i kollektiv tystnad. Det är inte heller så konstigt att von Holstein hade problem med att skriva ett kulturmanifest, med tanke på att kultur nästan blivit synonymt med kommunism för von Holstein.

Intressant att notera är alltså hur många av dessa individer (en annan leg Pajas: Fredrick Federley till exempel) som pläderar hårt arbete och engagemang visar sig inte ha tid att engagera sig i vissa projekt. Som om man faktiskt inte behöver anstränga sig , utan att ens blotta symboliska närvaro skulle lösa problemen som andra ställs inför. Hybris? Självupptaget? Joråsatteh...

DN Motbilder Svensson Åsa Linderborg

Inga kommentarer: