torsdag 16 juli 2009

Övergångsregering?

Den honduranska övergångsregeringen återinförde på onsdagen utegångsförbudet från midnatt och hänvisade till hot om oroligheter från anhängare till den störtade presidenten Manuel Zelaya.

"Efter att fortsatt ha mottagit öppna hot från grupper som försöker störa ordningen och skydda människor och deras egendom, har regeringen beslutat att införa utegångsförbud från midnatt, säger regeringen i ett uttalande som sändes i tv.

Landets folkvalde president blir väckt mitt i natten av militären och utskickad ur landet. De som står bakom kuppen kallas sedan av Dagens Nyheter för övergångsregering. Är inte det för härligt med oberoende liberala morgontidningar?

Visst är det även fint att få det att låta som om det är den folkvalde som står för hoten och oordningen, inte kuppmakarna.

1 kommentar:

Stuab sa...

Nu verkar det komma ut info om att honduras militär tänker klä ut sina egna soldater med NICARAGUA militär uniformer för att det ska framstå som att Nicaragua invaderar Honduras, där dom tänker attackera vissa mål och skapa ett krig där USA får öppna dörrar för att invadera ännu en gång cenralamerika!