söndag 24 februari 2008

Monas Val: Öppenhet Och Saklighet Eller En Mörklagd Och Godtycklig Enmansshow

Dessa DN-liberaler. Man är till att börja med kritisk mot den borgerliga utnämningspolitiken. Borgarna sitter vid makten. Men eftersom man på DN:s ledarsida har gett upp och kallt räknar med att sossarna återvänder till Rosenbad anser man därför att oppositionsledaren:

Mona Sahlin bör redan nu ge besked: väljer hon öppenhet och saklighet framför en mörklagd och godtycklig enmansshow?”

Undrar vad Mona svarar på en sådan fråga? Är det den här valfriheten DN-liberalerna talar om? Nå vad väljer du Mona? På ena sidan har vi öppenhet och saklighet, på den andra en mörklagd och godtycklig enmansshow.

En annan fråga man borde ställa till Mona Sahlin:
Vilka höll du på i Sagan Om Ringen: De goda hobbiterna eller de onda orcherna och Sauron?

Jag tycker Mona Sahlin bör ge besked även i den frågan. Hon har ju trots allt kallat sig själv socialist en gång i tiden.

Fotnot: Även Jinge har noterat detta.
Dessutom vad hon svarar är väl inte riktigt lika intressant som vad hon faktiskt gör när hon får makten. Så låt henne få makten då. Så får vi se om sossarna fortsätter hyckla.

Dessutom vad gäller hyckleri. Det är ju alltid en tolkningsfråga.

Som när en fråga ställs till vår näringsminister Maud Olofsson angående svensk vapenhandel och eventuellt hyckleri och hon försöker ge ett rakt och lättbegripligt svar:
Är det hyckleri idag, hur vapenexporten fungerar?

Jag skulle inte vilja kalla det hyckleri. Men över tid har tillämpningen av regelverket förändrats. Och då finns det anledning att ha en offentlig och öppen diskussion om regelverket behöver förändras.

Eller som det kunde ha sagts:
"Jag skulle inte vilja kalla det hyckleri, utan marknadsanpassad tillämpning av ett regelverk som behöver vara mer flexibelt för att vi ska kunna undvika att få den otäcka stämpeln av hyckleri."

Inga kommentarer: