söndag 10 februari 2008

Myten Om Eurabien

Bulten I Bo presenterade högerbloggarnas islamofobi häromdagen. Ni vet: den anti-rasistiska högern, vars anti-rasism verkar bestå i att vara anti och rasist. Andreas Malm har läst lite litteratur som kanske är högerns kurslitteratur vad gäller anti-rasism. Det är en ny artikelserie i Dagens Nyheter som dessvärre inte finns på nätet. (Än i varje fall.)

Litteraturen bygger på att muslimerna håller på att ta över europa. En ny term, Eurabien, förklarar detta. Muslimerna har en utarbetad plan: det är att ta över europa. Sverige är skräckexemplet för vissa av dessa intellektuella, eftersom unga muslimer terroriserar sin omgivning genom att jag bort ickemuslimer. Vår värld: det kristna europa är på väg att gå under, när dessa barbarer invaderar och skapar ett blivande skräckvälde. Hur skall detta bemötas? Om vi inte vill gå under bör det väljas mellan ”de skarpa alternativen: total kapitulation eller massfördrivning.” Den europeiska fientligheten mot muslimer ses ur detta perspektiv som något positivt eftersom det innebär att europa börjar vakna.

Tydligen förordar en del vapen. Som högerdebattören Mark Steyn: ”I en demokratisk tidsålder värld kan man inte övervinna demografi – utom genom inbördeskrig. Serberna förstod det, liksom andra européer kommer att förstå det i en nära framtid: om man inte kan föröka sig snabbare än dem återstår att skjuta av dem.

Steyn hävdar också, besatt av demografi, att den djupaste orsaken till 11 september var att muslimerna skaffade barn under 70-80-talen medan västerlänningarna "gjorde sig av med den vanan."

Om man tror att det bara handlar om relativt harmlösa galenpannor så ska man akta sig. Dels finns det svenska högerintellektuella som har vissa av de författare som Malm presenterar som källor för sina åsikter. Johan Norberg är enligt Malm en. Det är författare som inspirerar en del av den här planetens makthavare.

Så vad skall göras åt detta? Vad skall göras åt den ökande islamofobin? Mitt grundläggande förslag är att vi inte börjar skjuta av människor.

3 kommentarer:

mia sa...

Mitt grundläggande förlag är att vi inser att denna psykologiska krigföring och "krig mot Islam" fortfarande inte är vårat krig utan de i vars intresse USA bedriver massmord i mellanöstern, "israel" och sionisterna.

Serberna förde och för en kamp mot en mycket verklig terrorism ofta med "muslimska" förtecken. Tidigare marginaliserade grupper av terrorister som stöddes stöds och finansieras av västmakterna för deras egna syften. det första var uppstyckningen av Yugoslavien och det som pågår nu, ett mycket blodigt inbördeskrig ett sår, som kommer att sprida instabilitet genom hela Europa. Men det har inget med "islam" att göra vilket många muslimska länder inser, utan ett sätt att spela ut en grupp mot en annan för att sälja det "goda" kriget.

Johan sa...

Hej Paolo,

Jag förstår att du misstänker att jag är islamofob efter att ha läst Malms artikel. Problemet är bara att Malm hittar på. Inget av de två citat som Bawer använder av mig i sin bok handlar över huvud taget om islam eller muslimer. Det är ett klassiskt försök till smutskastning, som jag är uppriktigt bestört över.

Se mer här:
http://www.johannorberg.net/?page=displayblog&month=2&year=2008#2551

Vänliga hälsningar,
Johan

Pastey sa...

Jag läste också Malms artikel och att islamofoberna vädrade morgonluft sen 9/11 visste man ju. Jag hoppas muslimerna kommer snart, med stora goa sablar och förslavar oss, det ska bli skönt å slippa konsumtionskulturen, den är så jävla stressande och vulgär ändå. Samtidigt får man lite ordning i tillvaron och jag skulle inte ha något emot ett sånt där fint skägg som ALLA muslimer har. Å så lär de ju göra sig av med alla Sveriges rasister, och det gör ju saken bara ännu goare. Samt förbjuda alkohol, vilket kommer leda till en drastisk sänkning i antalet våldsbrott. Jag ser bara positiva saker med en muslimsk invasion. Tack Islam för att du finns.