söndag 11 maj 2008

"Michael Moore Är En Skitstövel"

Det har sagts förr. Michael Moore har nog hört det många gånger. Men framförallt från den bittra högern som inte har något annat att komma med.

Värre är det, naturligtvis, när det kommer från människor som arbetat med Michael Moore.
En svensk producent vid namn Ann Holm-Jouffret som arbetat i USA under Michael Moore. (Enligt DN arbetar hon idag US-amerikansk deltid vilket är som svensk heltid.)

- Michael Moore är en skitstövel. Herr Fackförbund tillåter inte sina medarbetare att vara med i facket eftersom han vet att de kommer att jobba över så mycket och att det blir för dyrt då. Jag har inget gott att säga om Michael. Däremot önskar jag att det fanns fler här i USA som drev samma politiska agenda.

Det har funnits andra kritiska röster från vänsterkanten mot Michael Moore. Det har handlat om hans feghet när det gäller att helt plötsligt attackera Ralph Nader, hans tystnad vad gäller Israel/Palestina men också arbetsvillkoren för människor som jobbar som anställda för Moore och även hans något spekulativa förhållande till fakta. (Även om det i det senare fallet inte är så illa som högern vill få det till.)

Michael Moore har tidigare varit givmild när det gäller pengar, men det har förstås då handlat om att kunna använda det i sitt material. Som propaganda.

Michael Moore är med andra ord en hycklare. Något han dessvärre inte är ensam om på vänsterkanten.

Fotnot: Artikeln finns ej på nätet.

2 kommentarer:

Erik sa...

Vid första anblicken så verkade Michael Moore vara intressant och med ett bra budskap, men allt efter att jag läste hans böcker tänkte jag på vilken hycklare det var och vilka lögner han driver. Jag själv är på vänsterkanten, och en bra bit ditåt också kan tilläggas, men jag har aldrig haft mycket för honom.

Paolo Pissoffi sa...

Jag gillar i och för sig fortfarande Michael Moore. Men jag har ändå funnit anledning att förhålla mig rätt kritisk mot honom.