fredag 23 februari 2007

Ett Liberalt Script Analyserar. Paolo Säger: Serenity Now

Jag råkade snubbla över en artikel i Gotlands Allehanda, publicerad den 21:a februari. Jag vill varna eventuella läsare för att nedanstående analys av en liberal feminist är på så enastående låg nivå att det bränner till i skallen av frustration. Kanske bör man säga "Serenity Now." Ni vet. Som man gjorde i Seinfeld. Ta ett djupt andetag. Säg Serenity now. Eller vråla det. Metoden är inte i utformad in i minsta detalj.

Birgitta Ohlsson, liberal feminist förklarar varför det är en sådan tydlig skillnad mellan vänstern och högern i Israel/Palestina-frågan.

" Det handlar om den historiska medvetenheten, framför allt om huruvida man förstår detta med Förintelsen och judarnas historia. Men i grunden är det en fråga om hur man värderar demokrati. Valen som skedde i Palestina förra året var förvisso demokratiska. Men därför har omvärlden ingen skyldighet att stödja regimen ekonomiskt eller moraliskt.
Vänstern är ju sådan att den stöder krafter i Venezuela som sätter demokratin ur spel och gärna umgås med Fidel Castro. De har inte demokratikompassen riktigt rätt. Vänsterpartiet har aldrig haft det och egentligen har inte miljöpartiet det heller."

Serenity now.

Birgitta Ohlsson, liberal feminist, förklarar varför sympatierna i Sverige inte så solklart är på Israels sida:

"Det har mycket att göra med den vänstervinklade mediasynen på konflikten. Det finns en aggressiv gruppering på kvällstidningarna, till exempel Jan Guillou, som eldar på antipatierna. Men även seriösa medieföretag romantiserar och närmast hyllar självmordsbombare. Det har skett en väldigt märklig utveckling. För hundra år sedan var vänstern ofta pacifistisk. Nu ser man inte skillnaden mellan att döda en israelisk soldat och att spränga sönder civila i ett köpcenter. Det är fruktansvärt."

Serenity now.

Birgitta Ohlsson, liberal feminist, har dock även annan förklaring på varför man inte så solklart är på Israels sida:

" Svenska folket har alltid haft en tradition av att stödja de svagare i politiken. Och det palestinska folket lever i mångt och mycket under väldigt svåra förhållanden. Samtidigt tror jag folk har stor förståelse för de krav vi ställer på palestinierna. Det handlar ju om sunt förnuft, att säga ifrån mot terror."

Serenity now.

Men, Birgitta Ohlsson, liberal feminist, har förhoppning om att opinionen ska vända, ty det personliga är ju politiskt:

" Kanske ligger det ändå nära till hands för svenskar att identifiera sig med israelerna när dessa faller offer för terrorhandlingar. Det är trots allt en demokrati som liksom vi kommit långt i sociala frågor. Det finns en grundläggande olust inför att behöva spela på terroristers villkor. "

Serenity now... insanity later.

Inga kommentarer: