tisdag 27 februari 2007

Liberalerna vs. Carl Bildt

Per Ahlmark fortsätter attackera Carl Bildt. Men vem skulle Per Ahlmark vilja ha istället för Carl Bildt? Jag har mycket svårt att tro att det i första hand handlar om Darfur. Nåväl. Det är fler liberaler som attackerar Bildt. PM Nilsson på Expressen bland annat och Birgitta Ohlsson. Båda dessa får Per Ahlmarks gillande. (Jag kan tänka mig att Per Ahlmark också gillar Birgitta Ohlssons knivskarpa, djupgående analyser om vänstern, demokrati och Palestina. )

Moa Matthis på kultursidorna i samma tidning skriver: "Aldrig har det blivit tydligare att liberaler i dag är så kluvna att de riskerar att gå av på mitten. Å ena sidan omfattar man Bildts principer - invadera och tjäna pengar - och å andra sidan är man humanliberal och vill med rena händer kunna fördöma folkmordet i Darfur och den ryska regimen. Det är en olösbar ekvation som den principfaste Bildt ger blanka fan i, medan Expressens ledarsida tvingas ta till hycklet. "

Men Moa Matthis går ett steg längre. Hon (edit: sorry: märkligt misstag) till och med skriver att hon i jämförelse med PM Nilssons "moral" "föredrar ... faktiskt Bildts rakryggade förakt. "

Inga kommentarer: