onsdag 7 februari 2007

Prison Break III: Fallet Sami al-Arian

Professorn i datateknik Sami al-Arian som är muslim och palestinsk aktivist greps tack vare (om du står på USA:s justitiedepartements sida) eller snarare på grund av Patriot Act för fyra år sedan. Han åtalades sedan på en massa punkter och fälldes inte på en enda. Ändå sitter han kvar i fängelse. Han har nu på grund av att han riskerar att få sitta ytterligare ett tag i fängelse inlett en hungerstrejk.

I en lång intervju på Democracy Now berättar han om rättegången, vad som föranledde den, det bisarra faktum att han stödde George W. Bush inför valet 2000, och framtiden.

Men med tanke på all möda man lagt från USA:s regerings sida att få honom i fängelse under så många år, men misslyckats, och med allt pappersarbete som följer, kan det inte vara så att jänkarna har tappat bort nyckeln, Nyckeln Till Frihet, i all oreda och frustration, men tycker att det är för pinsamt att erkänna det och det är därför folk sitter inlåsta. Det är inte bristen på bevis som är problemet, det är bristen på nycklar.

1 kommentar:

Ryan Ghadban sa...

Paolo, varför lägger du inte till din blogg på Bloggtoppen.se?

Mvh,
Ryan.