lördag 13 juni 2009

Lisa Bjurwald Liberal Taleskvinna För Apartheidstaten Israel

Lisa Bjurwald fortsätter sin propagandatripp genom Israel. Lisa är en kvinna som gör sig dummare än hon är när hon skriver om Israel. Den som hyser tvivel om att Israel agerar utifrån rasistiska premisser är antingen okunnig, eller har en känslomässigt förblindande sympati med Israel (sånt som vänstern kan ha med tex Kuba) eller hyser rasistiska åsikter.

Lisa skriver om Tel Aviv och hur tolerant staden är. Det är så här Lisa: kritiken mot Israel handlar inte om HBT-frågor. (Det är jättefint att de har gaybarer i Tel Aviv och har gayparader i Israel. ) Kritiken handlar om den rasistiska politiken mot palestinierna. Gaza är ett belägrat ghettofängelse, där människor dör på grund av Israels politik. Palestinierna bestraffas kollektivt för att de är palestinier. Även på Västbanken dör palestinier på grund av Israels politik. Här om dagen friades en bosättare/ockupant som sköt två palestinier trots att incidenten finns på film. Detta är bara en liten detalj i "konflikten" som bygger på att man gör en rasåtskillnad mellan människor.

Lisa skriver att Gaza-kriget var en katastrof. Men det är mycket möjligt att hon menar att det var en katastrof för Israel. Hon kallar Lieberman ohämmad populist, längre går hon inte, fastän han helt klart och helt öppet är rasist. Igår skrev Lisa lite av en låtsastolerant artikel gällande Sderot och om hur besvärligt det är att leva i en stad som utsätts för beskjutning. Men hennes PR-uppdrag kommer aldrig att lyckas.

För er som har facebook verkar det som om Norman Finkelstein försöker få ihop en form av marsch för Gaza i början av nästa år. Än finns nästan ingen information. Här finns lite mer: http://free--expression.blogspot.com/2009/06/gaza-shall-not-die-international.html

Artikel om Israels krigsförbrytelser mot barnen i Gaza.
Brist på läkemedel och kirurger i Gaza.

Inga kommentarer: