torsdag 18 januari 2007

Homofobin: Globalt Vansinne eller "How Homophobic Do You Have To Be To Have Penguin Gaydar?!"

Yelah.net skriver att ”Hälften av alla USA:s tonåringar som går på high school är sexuellt aktiva och fyra miljoner amerikanska tonåringar smittas varje år av en sexuellt överförbar sjukdom. Trots detta förbjuds lärare i var fjärde skoldistrikt i staten Washington att ta upp homosexualitet i sin undervisning.”

Jag hoppas då, att de inte missat för homofobins överlevnads skull att en hel flock pingviner i filmen Happy Feet är, lets face it, homosexuella (se länk nedan):

http://www.youtube.com/watch?v=WEz64AQ3ki8

Men å andra sidan: det kanske är ett bra sätt att lära sig, vilket då skulle vara filmens sensmoral, att vara annorlunda är a) fel b) innebär att du är homosexuell och samt att ondskan kan komma i många skepnader. Ibland som en steppande, gladlynt pingvin. Men, tadam, å andra sidan sjunger han ju falskt. Där kanske poängen ligger. I falskheten.

Nåväl, homofobin är vansinnig och global: i Nepal vrålas det ut av kommunister att homosexualitet är en kapitalistisk biprodukt och i Sverige finns det företrädare för kristendomen som hävdar att den är en cancersvulst. I mellanöstern enas ibland företrädare för islam och judendomen för en stund i sin avsky för homosexualiteten. Se där! Ibland kan ideologier och religioner enas. Always look on the bright side of life.

Inga kommentarer: