fredag 12 januari 2007

Per Ahlmarks Nästa Klassiker? En Personlig Skiss

Kanske kan jag skicka det här till DN, som jag har skrivit, så slipper Per Ahlmark skriva det själv:

"Vad skulle människorna på vår jord göra utan USA? Utan ett USA med tålamod. Endast anti-amerikaner och idioter förstår inte att man måste ha tålamod för att få höra det kommande jublet i Bagdad. För det kommer att komma. Har den starkaste demokratin bestämt sig för något så kommer det ske. Jag hörde en vis kvinna på CNN säga att kriget i Irak är inte ett fiasko utan det är en succé som ännu inte inträffat. (1) Alla dessa människor som var emot kriget; vet ni vad? De tvingas äta sina egna ord och aktioner från 2002.
Succén är latent.

När USA bombar i Somalia borde alla människor vara tacksamma. Man försöker rena världen från den plåga som är islamofascismen. När USA förutsättningslöst altruistiskt, med enbart demokrati och frihet som motivation, ger sig in i Irak och bekämpar, med den del av den egna befolkningen som är mindre privilegierades liv som insats, terrorister från världens farligaste plats borde vi alla applådera detta. Vi borde skänka Gotland som bas till USA. Fårö med. 140 länder har gett tillstånd till, eller i vart fall, fått acceptera, USA:s militära närvaro.

Ondskan måste bekämpas. Men det tycker inte alla. Vissa verkar tycka att ondskan inte är så farlig. Iran närmar sig. Hör ni inte det? Iran närmar sig. De vill inget annat än utplåna Israel. De behöver varken kärnkraft eller militär. Vi kan bara hoppas att USA gör det enda rätta och börjar bomba Iran, gärna med demokratiska kärnvapen mot icke-demokratiska anläggningar.

Vi ser det annars nu, hur de samlas i trupp, anti-semiterna, kommunisterna, socialisterna, islamisterna, Carl Bildt och Hans Blix, fan och hans moster och startar bokcirklar där de läser Sion Vises Protokoll, Det Kommunistiska Manifestet, böcker av historiker som inte jag gillar och Koranen. Men fega européer väntar på att USA ska rädda dem som så många gånger förr.

Vi måste vara vakna, och inte slumra till. Men, eftersom Sverige är fegt och Europa saknar, med undantag för den djupt ärliga och kärleksfulle Tony Blair, handlingskraft måste vi lita på att USA än en gång bär frihetens fana högt. Europas ledare är ambivalenta, men har på egen hand antagit sin egen ideologiska apati och kraftlöshet och väntar på USA, men är samtidigt omedvetet avundsjuka på det fantastiska USA med sin förmåga att aldrig missbruka sin militära och ekonomiska överlägsenhet. USA stannar i Irak av goda skäl.

När den bästa presidenten genom tiderna, George Bush pratar om frihet gör han det för alla människor, inte bara för människorna i Västeuropa. George Bushs tal är tal som kommer att gå till historien som de mest ärliga, kärleksfulla, toleranta och faktafyllda tal som getts. Bush själv kommer framställas som en fantastisk talare (2) med gott hjärta, goda ambitioner och ett innovativt språk. Historien kommer att ge honom rätt! Om USA vill använda kärnvapen eller klusterbomber eller utarmat uran gör man det för mänsklighetens bästa för sina ögon. Detta måste vi alla inse, även de mest korkade fredsivrare som inte inser att vi måste ge kriget en chans. Krig är faktiskt fred. Det är freden som är kriget. Det har dumskallarna som var emot kriget i Irak inte förstått. Men Bush är smartare än så. Ingen foolar honom twice. Idag hade Saddams tortyrkammare inte varit borta om dessa fredsivrare fått sin vilja igenom. Hade fredsivrarna fått sin vilja igenom hade människor torterats, våldtagits, stympats. Idag finns bara demokratins tortyrkammare.

Bush har allt och vinner allt. Han vinner tal, globala debatter, krig och intervjuer och folks hjärtan om de har några. Han vinner i längden och i det korta. Männen på mars om det fanns några och om de skulle vara lika intelligenta som jag skulle rösta på George W. Bush, eftersom det bara kan vara anti-semitiska jordbor som inte förstår Bushs storhet. George W. Bush är den fria världens ledare. Framröstad av en demokrati med cirka 5 % av jordens befolkning, varav ungefär hälften av de som får rösta i landet går och röstar , varav cirka hälften av denna hälft röstade fram Bush, som hela världens fria ledare och på så sätt är han även vår ledare. Det är demokratin, dumbom.

USA är världens mest älskade demokrati i USA, och eftersom USA är en demokrati måste de få göra det de behagar utanför sitt lands gränser. Ingen president talar så mycket om demokrati och frihet som George Bush. Hörde ni Göran Persson, terroristsympatisören, nämna demokrati lika ofta? Vi får inte glömma att Göran Pladder-Persson, genom att fördöma den dåvarande israeliska ambassadören Zvi Mazels hjälteinsats när denne förstörde det terroristhyllande konstverket på Moderna Muséet så berättigade Persson samtidigt terrorister att mörda civila, kvinnor och barn, till och med demokratiskt födda bebisar. Pladder-Persson vet, till skillnad från Bush, inte när han ska tala och när han inte ska tala. Pladder-Persson har kritiserat Israel en gång och det är en gång för mycket. Det är bra att anti-semiterna i Sverige inte lyckades vinna valet åt Göran Pladder-Persson igen.

I mellanöstern där alla korrumperade människor och terrorister faktiskt är araber och ofta anti-semiter, måste Israel som är den enda demokratin, få försvara sig med alla medel. Om man bygger en mur gör man det för att man värnar om demokratin och rättigheten att vara det, rättigheten att inte utplånas av ondskan. Det är demokratin, dumbom. Hamas erkänner inte Israels rätt att ockupera och fortsätta ta åt sig mark, och på så sätt utöka demokratins gränser. Det är något araberna borde vara tacksamma för. För varje ytterligare hektar som kommer innanför Israels gränser, desto större blir demokratin i mellanöstern. Det är demokratin, dumbom. Den sprider sig. Det enda som kan förhindra detta är palestinska terrorister och att europeiska anti-semiter tar avstånd från demokratins frammarsch. Palestinierna har aldrig drabbats så mycket som av sin egen okunnighet, mord och mutor, mord och mutor förstår ni. Förstår man inte att de har sig själva att skylla så har man ingenting förstått. Ingenting! Dessutom tackar de alltid nej till de generösa smulor som demokratin Israel så generöst erbjuder.

Saddam Hussein är borta. Människor som har drabbats av honom är lättade och känner frihetens explosiva vindar. Friheten smäller högt för alla som älskar demokrati såsom jag gör. Eller som Condoleezza Rice sa när Israel försvarade sig mot hatets Hizbollah, det är födslosmärtor för demokratin, för ett nytt mellanöstern. Det gäller att härda ut. Endast europas vänster och världens anti-semiter och islamister och Carl Bildt gråter under dessa birthpangs. Till slut kommer någon att få äta upp sina ord.

Men, vad kan vi göra då, vi som inte står på mördarnas hatiska, anti-semitiska sida? Vi kan bara göra en sak: att okritiskt stödja allt som Israel och USA gör. Det är demokratin för dummies."

Fotnot: 1. Hämtat: Ur The Daily Show: 9 januari. Sagt av: Francis Townsend, Homeland Securiyt Adviser
2. http://www.youtube.com/watch?v=uSOA2FkmjQQ&eurl=

3 kommentarer:

Max Andersson sa...

Oerhört roligt. :-)

Men en Ahlmark-artikel är inte en Ahlmark-artikel utan slutklämmen:

"Artikelförfattaren är fd vice statsminister."

Jonas E Eriksson sa...

Herr Ahlmark är en läskig typ

vitkor sa...

fantastiskt!