tisdag 2 januari 2007

Kanske inte det sista världen behöver men...

...knappast heller det första. En ny blogg... Som bör drunkna i alla andras. Den här startas förvisso för att inte störa en annan sida med mina inlägg om politik. Så det är en form av avlastningsblogg.

År 2007 får inte direkt en smakstart den behöver. Men folk verkar andas optimism. År 2007 ska bli ett bra år. Vad grundar de det på?

Det är intressant hur mycket människor fokuserar på det där med nytt. Man tar helt enkelt nya friska tag. Som om det är ett extra bra tillfälle.

Andra försöker intala sig att det här året blir ett bra år. Vad man grundar det på? Hoppet, naiviteten, den självintalade lögnen? Take your pick.

Det är inte så att det inte är bra att vilja vara lite optimistisk, att tro på sig själv, att tro på förändring till det bättre, men varför skall det ske den 31:a december. Betyder det att när allt gått åt helvete i början av mars, man måste vänta ytterligare ett antal månader för att så att säga börja om. För man kan inte säga: nä, nu ska allt bli bättre. (Nu vet jag, ju naturligtvis, att få tänker så. Hur många ger upp? ) Som fotbollssupporter är ”nästa säsong, då jävlar” ett bekant uttryck. Det kommer alltid en ny säsong. Hoppet dör inte, och jävelskapen lever vidare.

Kampen mot Den Svarta Gallan har börjat. I år då jävlar.

Inga kommentarer: