lördag 16 juni 2007

Ja! The Yes Men Gör Det Igen!


The Yes Men har gjort det igen. Med sitt obeskrivliga mod och framfusighet, intelligens, humor och engagemang, tar dessa aktivister sig fram i företagsvärlden. På en konferens om olja där man låtsas vara S.K. Wolff, en analytiker för Washington-baserade National Petroleum Council, och medtalaraen Florian Osenberg, en representant från ExxonMobil, lyckas man åter hålla ett föredrag. Ingen anar någonting förrän man tar det ytterligare ett steg längre.

...För man delar nämligen ut speciella stearinljus till publiken och en av the Yes Men i form av "S.K Wolff" berättar att dessa är ett exempel på ExxonMobils lösning på framtida energiproblem. Reaktionen kommer när publiken får veta att ljusen är gjorda av en vaktmästare på ExxonMobil som dött efter att en vanlig dag på jobbet ha torkat upp giftigt avfall. Konferensvärden kommer då fram på podiet och tvingar då ner The Yes Men från scenen som på vägen ut tar chansen att förklara sig:
– Vi pratar inte om att ha ihjäl någon! Vi pratar om att återanvända det som finns efter att naturen gjort det tuffa jobbet. 150 000 dör trots allt redan varje år som en effekt av klimatförändringarna. Den siffran kommer bara att öka, kanske till och med mycket, mycket mer. Ska de som dör bara bli skräp? Det skulle vara grymt.
Jag rekommenderar The Yes Men och deras bus för alla som inte sett filmen The Yes Men.

Inga kommentarer: