fredag 6 juli 2007

På Migrationsverket Äter Man Inte Bara Tårta Man Sjunger Också: "Always Look On The Bright Side Of Life"

Såg det nu på nyheterna igen. Fick det bekräftat. Jag hade inte inbillat mig. Migrationsverket (eller Migrationsöverdomstolen om man så vill) har analyserat läget i Irak och kommit fram till att: det råder en ”svår motsättning” i Irak. Men att det kan vara helt okej också. För de som arbetar för migrationsverket finns goda karriärmöjligheter tack vare vissa specifika yrkeskunskaper och personliga kvaliteter som kan uppskattas på andra håll, nämligen: ett sinne för flexibelt ordbruk och förkärlek för eufemismer samt en något verklighetsfrämmande omvärldsanalytisk förmåga och dessutom en vilja att tolka lagen på ett för mänskliga rättigheters skull, så negativt som möjligt.

Följande arbetsplatser kan rekommenderas om man vill göra karriär utanför migrationsverket:
Bush-adminstrationen.
Fox News.
NRA

Migrationsverket menar att vissa individer kan nekas, och man ger ett exempel på en man som inte kan ” peka på några individuella omständigheter som gör att risken för honom att drabbas av våldet i Bagdad är större än för andra som bor där.

Det vill säga bomberna är inte ute efter honom specifikt. Bomberna är helt enkelt för opersonliga. Som om man säger: War dont kill people. People kill people.

På migrationsverket har man beslutat att sjunga för de irakier man avvisar. Man vill helt enkelt skapa en bättre stämning. Låten man tänker sjunga är: Always Look On The Bright Side Of Life. Om det kommer bjudas på tårta för de anställda är dock i nuläget oklart.

2 kommentarer:

Swimsuit Issue sa...

"Följande arbetsplatser kan rekommenderas om man vill göra karriär utanför migrationsverket:
Bush-adminstrationen.
Fox News.
NRA" Haha, good one!:D
Sverige har ju även försökt sjunga bort "invandrarproblemet" förr. Då hade vi också borgerlig regering föresten...hmm...skådespel istället för bröd, ja det låter som en klassisk borgerlig lösning.

Paolo Pissoffi sa...

Just det. Sjunga bort det. Fan det borde jag tagit med...