lördag 28 juli 2007

They only come out at night...

Okej. I DN berättas det nu om en man som kommer in till Karolinska sjukhuset klockan 23:00 med ett hål i bröstet. Han hävdar att han blivit skjuten. Polisen ifrågasätter hans trovärdighet. Han har ingen kula i kroppen.

Okej. Men vi kan väl i varje fall enas om att något inte står rätt till när han har ett hål i bröstet? Okej? Tack.

För några veckor sedan stod det på stort uppslag i pappersvarianten av DN att Vi Super Mer På Sommaren. Detta ordval var märkligt tyckte jag. På nätet stod det inte "super". Men å andra sidan. Varför står det aldrig att vi dricker mindre på vintern med stora bokstäver? Det är lätt att tro att rubriksättaren och den som har ansvar om förstasidan på DN bara sommarjobbar på DN och har sitt vanliga jobb, men som är mindre välbetalt, på NGTO. Så mycket super vi? När börjar själva supandet? Är det vid det tredje glaset rödvin?

Vi dricker mer ”utspätt” kanske under sommaren. Den sammanlagda mängden ökar. Finns det sommaralkisar? Är detta ens möjligt? (Alltså: det här med ärftlighet och gener och sjukdomar. Skulle detta kunna gå ihop med att man bara är alkis under sommaren? Nå. Tillåt mig tvivla.) Det är också möjligt att vi äter mindre mat och äter mer glass under sommaren. Någonstans under året ökar säkert kaloriintaget, eftersom fetman kan vara ett problem: Så Mycket Fetare Blir Vi Under Hösten!

…Och som om det inte vore nog med att vi super mer på sommaren, så drunknar vi mer när det är bra väder och varmt ute. Så vad ska vi med sommaren till egentligen? Tänk på det när ni klagar när det regnar ute. Hade det inte gjort det kanske ni hade drunknat istället. Och när ni klagar! Var också nöjda över att ni inte har ett hål i bröstet och misstänksamma poliser vid er sida. Det är en fredagsnatt man kan klara sig utan.

Och på DN har man en sån där nätfråga igen. Denna gång frågar man ”om man tagit en sistaminuten-resa i år.” För en gångs skull har man inte med Vet Ej som svarsalternativ. Kanske borde man haft det. Jag menar, som DN har konstaterat: vi super ju mer på sommaren.

2 kommentarer:

Jinge sa...

Det kan vara svårt att svara på om man tagit en sista minuten, särskilt om man druckit.. :)

Paolo Pissoffi sa...

Ja.

...Och hur tidigt går du upp egentligen?