söndag 1 juli 2007

Spekulera Mera!

Angående händelserna i London och Glasgow: En expert får fritt spekulationsutrymme:

"Det är kopplat till ändrandet av regeringen i Storbritannien. Det är en väldigt optimal tidpunkt att slå till på. Förutom den nytillträdda regeringen pågår Wimbledon och i helgen är det en minneskonsert för Diana. Placering av de två första bilarna i London är också intressant. Att de stod på en nöjesplats som kan ses som syndig skulle kunna vara rättfärdigande för de som placerade ut bomberna. " Lars Nicander, terroristexpert som tillägger att han tror att det är al-Qaida som ligger bakom. Dock anser han att det är märkligt att de betedde sig så omartyrigt. (Ej expertens ordval. Mitt lilla norrländska påbrås influens.) De flydde tydligen scenen, menar han, något som inte ingår i hans al-Qaidabeteende-manual. Detta kompenseras i viss mån av att Al-Qaida medlemmar kännetecknas också utav deras besatthet av flygsystemet.

Finns det inget mer man kan tillägga?

Att det är kopplat till att Storbritannien anföll Irak till exempel?
Och om han så ville, kunde han ha tillagt att Gordon Brown är skotte.
Glömde jag det sista, tänker Lars: Doh!

2 kommentarer:

Swimsuit Issue sa...

I torsdags morse satte jag på SVTs morgongprogram och tog del av Anders Hellner från Utrikespolitiska Institutet som "analyserade" det faktum att Tony Blair nu ska till mellanöstern som fredsändebud. Detta skrattretande faktum blev dock med Hellners synsätt högst trovärdigt och fullständigt passande. Hellner ansåg det vara "en mycket lyckad utnämning" eftersom Blair har "visat utomordentlig skicklighet på det utrikespolitiska området". Med ett litet ironiskt fnissande tillade dock Hellener "möjligtvis med undantag av Storbritanniens engagemang i Irak-kriget". Skrev om denna otroligt fantasifulla analys här, det roliga uppstår när man jämför Hellners "analys" med mellanösterns kanske mest namnkunnige journalist, Robert Fisk. Två helt skilda världar. Västvärldens ledare vill alltid bara allas ve och väl och de kan i princip aldrig göra fel enligt mainstreamen, Irak-kriget blir en lätt ironisk fnissning. "Våra" kära ledare kämpar ju alla för demokrati och männskliga rättigheter likt outröttliga supermänniskor.

Paolo Pissoffi sa...

Bra skrivet (och resten av det). Ja, utnämningen av Blair hyllas av många liberaler och experter, men samtidigt verkar ingen tro att han kommer lösa något. Så varför är då utnämningen bra? Jo, Israel gillar det ju.